Kaip gerai išvirti ryžius – paprasčiausias ir greičiausias būdas

Tikėtina, kad jums, kaip ir man (kaip ir dar milijardams žmonių visame pasaulyje), ryžių išvirimas yra savaime suprantamas dalykas. Greitai, skaniai paruošti ryžius – nepaprastai paprasta.

Ar tikrai?

Kodėl vieną kartą ryžiai yra kieti, kitą kartą guminiai, o trečią kartą – ryžių košė?

Pasirodo ryžius labai lengva pervirti arba neDavirti. Kaip to išvengti? Šie patarimai jum padės įvaldyti techniką, kuri padės išvirti ryžius tobulai kiekvieną kartą (beveik):

1. Ryžius gerai nuplaukite

Ryžius gerai nuplaukite ir nuskalaukite. Taip, tai yra labai nuobodi dalis, tačiau reikia. Ryžius suberkite į sietelį, dar geriau žinomą, kaip duršliokas ir kažkur 20 sekundžių plaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Tol, kol vanduo pasidarys skaidrus. Taip nuplausite krakmolo perteklių.

2. Prisiminkite santykį 1:2

Daugumai ryžių rūšių auksinis santykis yra toks – 1 stiklinei ryžių išvirti yra reikalingos 2 stiklinės vandens. 2 stiklinėms ryžių – 4 stiklinės vandens, 80 stiklinių ryžių – 160 stiklinių vandens ir pan. Žinoma, jei norite, kad būtų daug skaniau, galite vandenį pakeisti natūraliu sultiniu.

3. Užvirkite vandenį ryžiams

Prieš dedant ryžius, vandenį reikia užvirinti! Tik tada, kai vanduo užvirs, supilkite ryžius ir prieskonius. Jei mėgstate valgyti skaniai, galite į vandenį švystelėti gabalėlį sviesto arba įpilti porą šaukštų trumų aliejaus.

4. Ryžius virkite ant mažos ugnies

Kai į vandenį subersite ryžius, vandens temperatūra nukris ir vanduo laikinai nustos virti. Palaukite, kol jis pradės lengvai burbuliuoti ir primažinkite ugnį, kad virtų ramiai ir lėtai (kitu atveju vanduo gali greitai išgaruoti ir ryžiai suvirs į košę).

5. Laikykite ryžius uždengtus

Kai primažinsite ugnį, uždenkite puodą. Nors ir labai knietės užmesti akį į jūsų šedevrą, nelįskite. Jei lįsite, išleisite visą garą is sugadinsite spaudimą (čia panašiai, kaip negalima atidarinėti duchovkės, kai joje kepa pyragas).

6. Baltus ryžius virkite 18 minučių

Kiek laiko virti ryžius? Įprastus ryžius virkite 18 minučių. Šiam reikalui virtuvėje yra tikrai reikalingas laikmatis. Žinoma, gali prireikti papildomos minutės, nes ne visi ryžiai yra vienodi, tiesiog paragaukite ryžių. Nieko baisaus, jei likęs šioks toks vandens perteklius – tiesiog jį nusunkite, pavertę puodą (galite pridengti su dangčiu). Rudi ryžiai verda šiek tiek ilgiau – apie 30 minučių.

7. Leiskite ryžiams pastovėti!

Išjunkite ugnį ir ryžiams leiskite pastovėti kelias minutes uždengtame puode, pilname garų (kaip kokiam kątik iškepusiam steikui, tik steiko nereikėtų laikyti puode, pilname garų). Kaip sako mamos “kantrybė – dorybė“.

8. Pakedenkite ryžius

Tiesiog naudokite seną gerą šakutę ir ryžius išmaišykite. Lengviau grybo.

Jeigu namie turite ryžiavirę, išvirti ryžius dar paprasčiau. Naudokite tą tą patį 1:2 santykį ir palaukite, kol aparatas praneš, kad viskas išvirę. Tada laikykitės 7 ir 8 punktų.

Jeigu kas nepavyko arba turite pastabų – duokite žinoti ir man ir kitiems 🙂

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s